Victor Ponta: Când o să merg la Beijing, tot carne românească aş vrea să consum

Sursa: MEDIAFAX.RO
Exporturile de carne de porc către China ar putea începe peste aproximativ o lună, a declarat, joi, la Arad, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în timp ce premierul Victor Ponta a spus că îşi doreşte ca atunci când ajunge la Beijing să consume tot carne românească.
Premierul Victor Ponta a vizitat, joi, Fabrica de nutreţuri combinate Vinga, deţinută de Smithfield România, jurnaliştii întrebându-l pe premier de când ar putea începe exporturile de carne către China, iar răspunsul a fost oferit de ministrul Agriculturii, care a spus că peste aproximativ o lună, transmite corespondentul MEDIAFAX.
„Când o să merg la Beijing, tot carne românească aş vrea să consum, dar şi în alte părţi din Europa”, a spus Ponta, care l-a lăsat pe ministrul Daniel Constantin să răspundă la întrebare.
„O să avem vizita ministrului Agriculturii (din China – n.r.) în două săptămâni la Bucureşti, dar (…) se pare că într-o lună se pot realiza deja primele exporturi în China. Vorbim pe partea de porcine, dar am semnat anul trecut un protocol, un memorandum, şi pe zona de bovine şi eu cred că tot cam în aceeaşi perioadă vor fi făcute şi primele exporturi de animale vii în China”, a declarat Daniel Constantin. (…)
Textul integral AICI

REFERINȚE >>>
România şi China promit o cooperare mai strânsă
România exportă în China mâncare în valoare de 1,5 milioane euro
Chinezii intră în comerţul cu cereale din România: traderul de stat COFCO preia 51% din Nidera
Chinezii plătesc o mie de euro pentru vaca din rasa Bălţata Românească

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa românească, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.