ALEGERI 2014 – Votul negativ! Educați să ne fie rușine de noi, ca români

B1 FAm fost educați să ne fie rușine de noi, ca români. E ca și cum, de la catedră, un dascăl pedepsește elevul mai bine pregătit pentru că nu îl simpatizează, iar pe cel prost pregătit îl cauționează cu o notă mai bună, pentru că îi este vecin sau pentru că are rude în Germania. Să nu ne mirăm că trăim într-o permanent frustrare națională, în care cei nepregătiți sunt preferați, iar impostorii sunt promovați fie și pe considerente de vot negativ. Duminica aceasta, comisia de examinare electoral, formată din români, are de ales între elevul Ponta și elevul Iohannis. Votează!

Cel mai important moment al acestor zile este reprezentat de finalul campaniei electorale, circul în care „artiștii” au evitat confruntarea în scena din care își câștigă voturile, spectatorii având de ales între a privi afișe cu imagini trucate.

Televiziunile s-au întrecut pe sine în contribuția adusă la distorsionarea unei campanii mizerabile, în care s-a jucat, din nou, soarta României. Canalele media s-au devoalat în susținători ai candidaților și a grupurilor de interese, uitând definitiv de interesul public.

Românii, pentru a câta oară, au fost coduși abil în zona nisipiurilor mișcătoare în care s-au scufundat sinucigaș în lipsa de realism și adevăr: unii din teama că ne vor acapara rușii comuniști, alții din teama că vom fi vânduți ungurilor iredentiși! O asemenea abordare idioată numai în rândul dezbaterilor politice românești putem avea.

Rămâne o chestiune de subliniat. Tactica celor expulzați politic în 2012 și 2014 de a se reinventa sub imaginea candidatului de „dreapta”. O păcăleală de asemenea dimensiuni, din nou, numai în România poate fi pusă la cale. Dacă va fi să aibă succes, este limpede că păcăleala a fost una dibace.

Ce nu știu cei din spatele lui Iohannis este că acesta fost sincer în dezbaterea de la B1 TV când a spus că nu are pe nimeni în spate. În clipa în care va fi desemnat președinte, Iohannis se va întoarce cu spatele nu doar la guvernarea Ponta, ci și la alianța care l-a dus spre funcția de președinte. Este o chestiune de caracter deja demonstrată în 14 ani, timp în care a trădat absolut tot, urmărind sec interesul personal.

Și totuși … cum este posibil să vezi o țară intoxicată politic, cu oameni maturi, care emit pretenții, dar cu un comportament rabic? Să te „sinucizi” isteric convins fiind că opțiunea personală trebuie impusă cu forța oricui gândește altfel, arată cât de mult am evoluat pe traseul de la comunismul totalitar, la democrație.

Nu am cum să nu constat că cei mai isterici, violenți și agresivi în respingerea/impunerea altor opțiuni sunt cei care s-au aliniat și îl susțin cu disperare pe Iohannis. Este de înțeles. Pentru gașca Udrea, Videanu, Macovei, MRU, Băsescu etc. este ultima șansă, ultima speranță de supraviețuire politică. O supraviețuire care depinde de modul în care se va exprima electoratul român care se va prezenta la urne.

De partea cealaltă, nu mă tem că un posibil președinte Ponta va da România pe mâna rușilor sau chinezilor, nici că va readuce comunismul. Este imbecilitatea cu care echipa Iohannis a sufocat dezbaterea electorală. Chiar și așa, Ponta și Guvernarea Tăriceanu nu vor avea zile ușoare, câtă vreme instituții cum sunt DNA sau Parchetul General sunt înțesate cu personal promovat de președintele Băsescu, iar actuala opoziție este specialistă în a denigra România la porțile europene sau americane.

REFERINȚE >>>
ALEGERI 2014 – Așteptând fluierul final, Iohannis realizează avantajul confruntărilor
ALEGERI 2014 – Iohannis, propune continuarea politicii externe de izolare? “Nu avem nevoie de o nouă axă București – China”
ALEGERI 2014 – Prestația ridicolă îi folosește lui Iohannis?
ALEGERI 2014 – Pentru ce reinventează Klaus Iohannis trecutul propriei soții?
ALEGERI 2014 – Privește-te în ochii lui Iohannis!
ALEGERI 2014 – Nu vă urâţi inutil, politicienii o fac numai la TV
ALEGERI 2014 – Tratat de manipulare electorală românească
ALEGERI 2014 – Românul, în căutarea propriei revoluții
ALEGERI 2014 – Fragmentarea României
Scrisoarea unei bunici către Klaus Iohannis: “M-am întrebat ce aş face dacă aş rămâne fără să ştiu nimic de nepoţii mei?”
COMENTARIU | Fragmentarea României
NERUȘINAREA DE A SFIDA, ZÂMBIND, ROMÂNIA! Ghinion …
COMENTARIU | Ai nevoie de curaj să nu votezi un minoritar?
Iohannis, singurul cinstit din orașul cu arestați și sinucigași
Pentru că trebuie să știm adevărul despre onestul și bunul primar Kalus Werner Iohannis, prim-vicepreședintele PNL
COMENTARIU | Când nimeni nu te vrea … în Guvern

COMENTARIU | Cât contează un om în România: Iohannis vs. Omul de rând
COMENTARIU | Prematura îndepărtare de mase

COMENTARIU | Resuscitarea ostaticului Iohannis

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2014, Analize - Comentarii, De departe ... România, România și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la ALEGERI 2014 – Votul negativ! Educați să ne fie rușine de noi, ca români

 1. Razvan spune:

  Ti-ai manifestat clar preferinta…”impartial si analitic”.

  • Dan Tomozei spune:

   Domnule Răzvan Ilișanu,
   cred că a fost evidentă nu atât opțiunea mea pentru un candidat (consider că niciunul nu se ridică la pretențiile funcției de președinte de stat), cât dorința de a prezenta imaginea reală a unui candidat mitizat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.