CHINA – Sentinţă cu moartea confirmată în cazul celor doi fraţi magnaţi chinezi

Condamnarea la moarte a doi frati proprietari de mine din China 7 AUGUST 2014 aUn tribunal din provincia chineză Hubei a respins, joi, recursul formulat de fostul magnat minier L.H., condamnat la moarte în luna mai a.c., informează China Daily. L.H., fratele acestuia L.W. şi alţi 34 de inculpaţi au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi pentru organizarea şi coordonarea unei bande de tip mafiot, precum şi pentru crimă.

În urma procesului, cei doi fraţi şi alţi trei inculpaţi au fost condamnaţi la moarte. Alte cinci persoane au fost condamnate la moarte cu amânarea pedepsei timp de doi ani, patru persoane au primit închisoare pe viaţă, iar ceilalţi 22 au primit pedepse cu închisoarea. Pedeapsa cu moartea urmează să fie confirmată de Curtea Supremă a Poporului din China.
L.H., fost preşedinte al consiliului de administraţie al Grupului Hanlong, cea mai mare întreprindere privată din provincia Sichuan, din sud-vestul Chinei, a deţinut afaceri în industria energiei electrice, în energie, finanţe, minerit, imobiliare şi valori mobiliare.
Potrivit sentinţei judecătoreşti, grupul condus de cei doi fraţi a fost identificat drept organizaţie criminală, având structură ierarhică şi membri activi. Potrivit presei chineze, organizaţia a fost protejată şi incurajată de oficiali guvernamentali, a monopolizat ilegal activităţile de jocuri de noroc din oraşul Guanghan (Sichuan) şi a terorizat localnicii, afectând ordinea economică şi socială locală.
Procesul celor 36 de inculpaţi, constituiţi în cel mai mare grup criminal de acest tip judecat în China în ultimii ani, a început la data de 31 martie şi s-a încheiat la 19 aprilie a.c.

REFERINŢE >>>
CHINA – Doi fraţi proprietari de mine au fost condamnaţi la moarte
China a demarat procesul în cazul unei bande mafiote acuzată de infracțiuni economice și crimă
CHINA | Procuratura a dispus arestarea a 879.817 persoane, în 2013
România vs. China | Justiţia, o chestiune de încredere politică
56 de deputaţi din provincia Hunan aleşi prin darea de mită
Fostul lider comunist chinez Bo Xilai, condamnat definitiv la închisoare pe viaţă
PROCES DE CORUPŢIE ÎN CHINA – Bo Xilai acuzat de luare de mită, delapidare şi abuz de putere
Xinhua despre poziţia P.C. Chinez în cazul Bo Xilai
Poliţa chineză redeschide ancheta legată de moartea unui cetăţean britanic
Fost ministru chinez al Căilor Ferate a fost condamnat la moarte
CHINA | Faptele de corupţie şi luarea de mită vor fi pedepsite și mai aspru

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.