Pentru frustrații votanți ai victoriosului președinte Iohannis

Klaus Iohannis, noaptea victoriei 16-17 noiembrie 2014În lipsă de argumente, utilizând un limbaj specific, mulți dintre cei care citesc textele scrise despre Klaus Iohannis se dovedesc nu doar lipsiți de minimă inteligență. Mulți fac dovada unui raționament minimal, de tip „black friday”, considerând că toate subiectele prezentate la adresa alesului președinte au legătură cu locația în care mă aflu, cu instituția în care lucrez. (Foto: www.pesurse.ro)

Pentru lămurirea acestor indivizi profund negânditori, lipsiți de măruntul argument al unei logici elementare, 1 + 1 = 2, explic o situație de bun simț.

1. Nu am nimic personal de împărțit cu Klaus Werner Iohannis.
2. Singurele relații dintre noi au fost cele dintre jurnalist – administrator public.
3. În ultima perioadă, înainte de a părăsi România, am decis să comunic cu Primăria condusă de Klaus Werner Iohannis numai în scris și prin intermediul Legii 544/2001, pentru a evita atitudinea sfidătoare a primarului în fața subiectelor sensibile, impusă Biroului de presă din Primăria Sibiu.
4. Faptul că am ajuns să investighez jurnalistic o serie dintre afacerile în care Klaus Werner Iohannis a fost implicat direct, parte reflectate și în volumul „Iluzia Democrației” mi-a conturat convingerea că este un individ lipsit de morală și demnitate. Iată de ce am ales să apăr, până la capăt, dreptatea oamenilor pe care i-am cunoscut și i-am ascultat, oameni pe care Klaus Werner Iohannis i-a chinuit vreme de peste 14 ani (vezi procesele imobiliare).
5. Similar alesului Traian Băsescu, și în mandatul alesului Klaus Werner Iohannis instituția Președinției României merită respectul și atenția fiecărui român, instituția aflându-se în afara comportamentului și moralității ocupanților funcției.

Tot ceea ce citiți pe www.dantomozei.ro este o chestiune privată, lipsită de interferențe economice sau politice, așa cum am scris până la plecarea din România, în presa locală sau națională.

Iată de ce sunt unul dintre cei doi jurnaliști din Sibiu care nu am fost pe placul primarului ales președinte. Nu cred că asta este miza unui jurnalist, să fie plăcut de politicieni. Iată de ce am fost numai doi la Sibiu, acasă rămânând domnul Marius Albin Marinescu. Ceilalți care au prestat și prestează presă la Sibiu au alte puncte de vedere, motivate și explicabile, așa cum am arătat în textul „Iohannis, singurul cinstit din orașul cu arestați și sinucigași

Indivizii cu mentalitate „black friday” trebuie să știe că dacă eram, în această perioadă, în România, Germania, Tanganyika sau Afganistan, aș fi avut aceleași convingeri despre Klaus Werner Iohannis. Prin urmare, căutați să înțelegeți că nu toți românii sunt unidirecționali, hipnotizați de imaginea de salvator al nației așa cum este creditat Klaus Werner Iohannis.

Acum. Dacă mă aflu în China, este o chestiune de opțiune personală, situație care nu îmi afectează libertatea și obligația de a spune adevărul, așa cum l-am cunoscut direct și personal.

Dacă votanții lui Klaus Werner Iohannis sunt atât de subțiri intelectual încât nu găsesc altă motivație pentru care scriu decât legătura cu China, le recomand să încerce să își depășească limitele și condiția. Măcar pentru că și votanții lui Klaus Werner Iohannis trebuie să înțeleagă că mult din ceea ce ei sunt, consumă, poartă și utilizează cotidian este Made in China. Cu alte cuvinte, atunci când cred că înjură China prin mine, o fac la adresa propriilor persoane.

Este o opțiune personală să risc să fiu înjurat, amenințat și tratat inchizitorial de votanții lui Klaus Werner Iohannis, europeni emancipați, cu pretenții democratice, incapabili să înțeleagă că am dreptul să mă exprim liber, potrivit propriilor convingeri.

Repet ce am mai spus: nici Klaus Werner Iohannis, nici Victor Viorel Ponta nu aveau ce căuta în postura de candidați la președinția României, cu atât mai mult unul dintre ei să devină președinte.

Însă, odată ce poporul liber s-a exprimat, luăm rezultatul așa cum este. Cei care au votat în necunoștință de cauză, să fie sănătoși, la fel și cei care au votat știind bine adevărul, însă au urmărit motive și convingeri personale. Le doresc să nu fie dezamăgiți. Celor care au votat invers, cu Ponta sau anulând votul, alături de sănătate, le doresc să nu fie uitați de noul președinte.

Oricum, tuturor celor care mă citiți, fie că mă încurajați, mă criticaţi, mă înjurați sau rămâneți tăcuți, vă mulțumesc. La bună vedere.

Dan Tomozei, în acest moment din Beijing

REFERINȚE >>>
ALEGERI 2014 – Votanții lui Iohannis, despre Iohannis, și o întrebare pentru noul președinte
ALEGERI 2014 – Ieșirea de la guvernare, singura salvare pentru USL
ALEGERI 2014 – “Efectul Iohannis”, combinaţia hidoasă a compromisului politic
ALEGERI 2014 – Președintele de la 16 noiembrie
FILIERA GERMANĂ – Construirea unui lider marionetă, Klaus Iohannis
ALEGERI 2014 – Așteptând fluierul final, Iohannis realizează avantajul confruntărilor
ALEGERI 2014 – Iohannis, propune continuarea politicii externe de izolare? “Nu avem nevoie de o nouă axă București – China”
ALEGERI 2014 – Prestația ridicolă îi folosește lui Iohannis?
ALEGERI 2014 – Pentru ce reinventează Klaus Iohannis trecutul propriei soții?
ALEGERI 2014 – Privește-te în ochii lui Iohannis!
Scrisoarea unei bunici către Klaus Iohannis: “M-am întrebat ce aş face dacă aş rămâne fără să ştiu nimic de nepoţii mei?”
NERUȘINAREA DE A SFIDA, ZÂMBIND, ROMÂNIA! Ghinion …
COMENTARIU | Reacția electoratului român în fața unui prezidențiabil gay
COMENTARIU | Ai nevoie de curaj să nu votezi un minoritar?
Iohannis, singurul cinstit din orașul cu arestați și sinucigași
Pentru că trebuie să știm adevărul despre onestul și bunul primar Kalus Werner Iohannis, prim-vicepreședintele PNL
COMENTARIU | Când nimeni nu te vrea … în Guvern

COMENTARIU | Cât contează un om în România: Iohannis vs. Omul de rând
COMENTARIU | Prematura îndepărtare de mase

COMENTARIU | Resuscitarea ostaticului Iohannis

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2014, Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Din arhive, România și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

14 răspunsuri la Pentru frustrații votanți ai victoriosului președinte Iohannis

 1. Mihai spune:

  „În lipsă de argumente, utilizând un limbaj specific, mulți dintre cei care citesc textele scrise despre Klaus Iohannis se dovedesc nu doar lipsiți de minimă inteligență. Mulți fac dovada unui raționament minimal, de tip “black friday”, considerând că toate subiectele prezentate la adresa alesului președinte au legătură cu locația în care mă aflu, cu instituția în care lucrez.”
  Asta e deontologie de ziarist? Nu am votat, pentru ca nu am avut cu cine, dar sa jignesti in asa masura pe cei care lectureaza articolul, mai rar. Cred ca influenta binefacatoare a marelui stapan … (**** – mesaj moderat pentru inadecvarea la subiect ****) Apropo, tu cu cine ai votat? Sau pe acolo nu au organizat sectii de vot?

 2. dantanasescu spune:

  Sunt de acord cu articolul, dar aş vrea să semnalez şi eu o greşeală de exprimare.

  „Repet ce am mai spus: nici Klaus Werner Iohannis, nici Victor Viorel Ponta nu aveau ce căuta în postura de candidați la președinția României, cu atât mai mult unul dintre ei să devină președinte.”

  Corect ar fi fost „cu atât mai puţin unul dintre ei să devină președinte”, nu „cu atât mai mult”. 🙂

 3. Un matriter licentiat spune:

  Mesajul meu anterior se adresa Dlui.Profesor Gabriel Dumitriu

  Sa speram ca dl.profesor (cu p mic) va da lectii de ortografie si urmatoarelor persoane: Elena Udrea,Traian Basescu,Emil Boc,Vasile Blaga,Liviu Dragnea,Dan Sova,Adrian Videanu,Victor Ponta,etc.

  Sa speram cu totii ca aceste lectii de ortografie ii vor furniza Dlui Profesor Dumitriu capitalul necesar achizitionarii unui numar de case.
  Din ce am inteles de la Dl.Iohannis,este extrem de simplu sa-ti cumperi din meditatii cateva case.

  Stimate domn,va rugam sa ne demonstrati si dvs cat este de simplu.

 4. R. TULPAN spune:

  # Bun găsit!
  Pivitor la faptul că nici V. Ponta şi nici K. Ionannis nu sunt buni pentru a conduce bine ţara, aici amândoi avem aceast opinie: NU sunt buni. Eu am spus clar că, pe lânga alte calităţi şi abilităţi indispensabile unui preşedinte ori premier, între primele se numără:
  1 – INTEGRITATEA,
  2 – PATRIOTISMUL,
  3 – PROFESIONALISMUL de excepţie (cu HĂRNICIA),
  4 – Respectul pentru oameni,*
  5 – Credinţa în Dumnezeu şi respectul pentru Dumnezeu ş.a..*
  *Ultimele două puncte (4 şi 5) pot fi cuprinse în punctul 2 – Patriotismul.
  Cei doi politicieni mediocrii (căci nu sunt sclipitori), sigur nu au aceste trei atribute sau stări principale… Domnitorul Mihai Viteazul a fost sclipitor ca luptător, diplomat şi conducător patriot, dovadă că a fost recunoscut ca atare în sec. XVII-XVIII până în zilele noastre.

  / Cu onestitate, Analist – licenţiat în Relaţii Internaţionale, Răzvan TULPAN #

 5. Gheorghe H. spune:

  Salut!

  Situatia e atat de aiurea ca nu mai avem decat o scapare:

  Rugăciunea pentru neam

  a părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa

  Stăpâne Doamne, Dumnezeul nostru, Părinte, Fiule şi Duhule Sfinte venim la tine, Doamne, cu pocăinţă şi durere în inimi, să ne rugăm pentru poporul nostru românesc.
  Ascultă cererea noastră, intră Doamne, ca un împărat ceresc în ţara noastră şi în neamul nostru şi-l scapă Iisuse, de uneltirile vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi. Că prigoneşte vrăjmaşul sufletul neamului românesc şi viaţa lui o calcă în picioare. Făcutu-l-a să locuiască în întuneric ca morţii cei din veacuri, şi sufletul lui este mâhnit de moarte. Că l-au trădat cei puşi de Tine să-l conducă şi au uitat că Tu ai spus ca cel ce vrea să fie întâiul, să slujească tuturor. Şi ei au ştiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tău, l-au asuprit şi l-au jefuit, l-au vândut altor neamuri şi au călcat poruncile Tale, iar pământul acesta, pe care l-ai dat neamului românesc pe veci, l-au înstrăinat. Dar poporul acesta Te slăveşte, Doamne, nu numai cu buzele ci şi cu inima.
  Adu-Ţi aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii şi monahiile care zilnic se roagă pentru el şi pentru rugăciunea noastră de astăzi, chiar dacă suntem nevrednici de mila Ta. Pentru că toţi ne-am abătut, toţi am făcut nelegiuire, şi ierarhii, şi preoţii şi credincioşii. Nu mai este nici unul care să facă dreptate, nu mai este nici unul!
  Ci încetează Doamne, bătaia Ta împotriva poporului românesc.
  Adu-Ţi aminte, Iisuse, de fraţii noştri care sunt în afara ţării, în exil sau vânduţi odată cu teritoriile cedate, şi-i miluieşte pe ei. Reunifică poporul Tău. Repune-l în cinstea pe care a avut-o la Tine mai înainte, iartă-i păcatele săvârşite, apostaziile, răutăţile, îndemnurile la desfrânare, la neiertare şi la răzvrătire împotriva Ta.
  Rugători aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfântă, Pururea Fecioara Maria, Puterile Cereşti, pe Sfinţii Tăi Apostoli, pe mucenicii neamului nostru şi pe toţi mucenicii, sfinţii şi cuvioşii care au slujit Ţie cu credinţă curată.
  Adu-Ţi aminte, Stăpâne, de toţi cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserică şi Neam; adu-Ţi aminte de sângele lor care s-a vărsat şi pune-l pe acesta în balanţa iertării noastre.
  Redă poporului nostru pământul care l-a păzit cu grijă şi credinţă prin veacuri, redă-i bisericile şi mânăstirile vândute, redă-i pacea văzduhului şi îmbelşugarea roadelor pământului, stăpânirea de sine, demnitatea lui creştină şi naţională de altădată, conducători buni şi cinstiţi, neasupritori, nemincinoşi şi nelacomi, redă-i arhierei vrednici de Tine, Iisuse Mare Arhiereu, preoţi dăruiţi Bisericii şi Neamului, credincioşi misiunii lor, adevăraţi secerători, aşa cum Îi vrei Tu, Milostive.
  Auzi-ne Doamne întru îndurarea Ta!
  Nu intra Stăpâne la judecată cu robii tăi, ci întoarce-Ţi iar privirea spre noi şi ne ridică din păcat cu dreapta Ta cea mântuitoare. Şi trecând prin patimile toate, curăţaţi prin suferinţă, să ajungem şi la Sfânta Ta înviere Iisuse slăvindu-Te pe Tine împreună cu Tatăl şi Duhul Sfânt, acum şi pururi şi în vecii vecilor. Amin!

 6. Optimus spune:

  Problema este f simpla ……nu ați scris nimic concret !

 7. Buna ziua. Inainte sa emiteti pretentii de jurnalist, va rog, daca este posibil, sa va puneti la punct cu ortografia limbii romane. Se evidentiaza o greseala majora, indeosebi din punct de vedere jurnalistic, avand in vedere ca un om care afirma despre el ca este „jurnalist”, nu stie ca in limba romana nu exista adjectivul (substantivizat cu atat mai putin) FRUSTRAT, ci doar verbul. Mai pe scurt, cineva poate fi frustrat DE ceva, adica lipsit de un element care ii apartine, dar in niciun caz frustrat (adjectiv) si atat. Ca sa plusez, in primul paragraf folositi cuvantul „locatie” ca element spatial, lucru la fel de eronat. Locatie inseamna chirie si nu mai are niciun al doilea sens.
  Lasati-ma sa fiu circumspect cu privire la capacitatea dumneavoastra intelectuala si la lucrurile pe care le scrieti aici, care se vor complexe si intrigante, din moment ce nu reusiti sa stapaniti elemente simple de scriere corecta a limbii in care va exprimati. Va multumesc! Semnat: un „frustrat” votant al victoriosului presedinte Iohannis.

  • Dan Tomozei spune:

   Domnule Gabriel Dumitriu,
   în mod evident nu trebuie să cereţi nimănui să vă lase să fiţi aşa cum doriţi, câtă vreme din tot ce am scris doar atât aţi înţeles. Exageraţi cu intenţie atribuindu-mi ambiţii intelectuale. Sunt un simplu român. Un român care aspiră la o Românie demnă, în picioare, nicidecum în genunchi, dar intelectuală, capabilă să copieze (parţial) din DEX, pentru a demonstra superiorităţi. Totuşi, sunt convins că aţi înţeles foarte bine cele scrise, fapt care a condus la reacţia pe care nu aţi reuşit să o controlaţi.
   În ciuda faptul că refuzaţi să acceptaţi evoluţia limbii române, nu vă voi propune un studiu sociologic cu privire la înţelesul general al cuvintelor semnalate de dvs. Vă propun să înţelegeţi că dacă scriu o fac pentru toată lumea, nu doar pentru intelectuali.

   • Va inselati, nu m-a interesat nicio clipa continutul articolului, posibil ca daca m-ar fi interesat si l-as fi citit cu interes sa mai fi gasit niscaiva greseli. Reactia mea se refera strict la hartuirea la care ati supus limba romana, nu ma intereseaza viziunile dumneavoastra politice, mai ales ca pana nu demult am fost apolitic, insa am reactionat vazand marsavia din campanie, pe care a folosit-o cu precadere echipa domnului Ponta. In orice caz, refuz sa mai continuu polemica cu o persoana care argumenteaza absolut caraghios carentele gramaticale cu care se confrunta si se scuza ca „el nu vorbeste doar pentru intelectuali”. HA-HA. Carevasazica ati gresit cumva intentionat, ca sa va inteleaga tot prostul, pentru ca prostul nu intelege decat daca scrii prost? Fantastic! Un ultim amanunt: nu ma consider nicidecum intelectual, ci un simplu roman caruia i se face sila cand vede incalcate reguli simple de scriere ale limbii romane. Nu mai divagati in mlastini politice pe subiectul initiat de mine, eu v-am adresat o observatie punctuala si pertinenta strict pe subiectul ortografie, nu ma intereseaza sa intru intr-o dezbatere cu argumente politice. Daca nu considerati relevanta ortografia limbii romane, lasati-va de scris o perioada si reveniti cand va puneti la punct, iar mai apoi puteti scrie absolut orice doriti. O zi buna!

    • Dan Tomozei spune:

     Domnule Gabriel Dumitriu,
     este evident că aveți o problemă personală, însă o identificați eronat. Să ne lămurim: discutăm despre „carențele gramaticale” sau despre „ortografie”? Apoi, repet, puneți mâna pe un DEX actualizat și chiar dacă veți rămâne la aceleași idei, vă recomand să nu mai insistați. Nu aici. Oferiți lecții celor ca dumneavoastră, apropiaților și celor pe care îi cunoașteți. Altfel, nu faceți decât să deveniți ridicol.

    • Petrache spune:

     Frate, esti pe dinafara. Se vede ca n-ai alta treaba decat sa-l ataci pe omul asta. La revedere!

    • Un matriter spune:

     Stimate domn,eu va sugerez sa va duceti la palatul Cotroceni si sa dati lectii de ortografie ambilor domni gasiti acolo,pe unul il cheama Basesu (il veti recunoaste usor,arata ca un infractor ce se pregateste sa intre la bulau) iar pe celalalt il veti recunoaste dupa accent si dupa numeroasele greseli pe care le face atunci cand se exprima in limba romana.

     De ortografia Dlui Iohannis nu sunteti preocupat?
     Va inteleg perfect,greselile idolilor dvs sunt mereu scuzabile!

     Apropo,sper sa va vad numele pe viitoarele liste cu adeziuni,atunci cand Intelectualii din Romania (Patapievici,Liiceanu,Plesu,Cartarescu,etc) mai lanseaza apeluri ipocrite catre poporul roman.

  • Cristina Onet spune:

   Stimate domn,
   Este evident faptul că singurul scop pe care l-a avut intervenţia dvs. a fost acela de a jigni. Reacţia dvs. a fost răutăcioasă, pur şi simplu. Ba chiar şi în mod gratuit, pentru că vă erijaţi într-un fin cunoscător, dar dovediţi prin observaţiile pe care le faceţi, că nu sunteţi. Orice lingvist v-ar putea spune că în texte de o anumită factură (jurnalistică în cazul de faţă) se poate proceda la adjectivizarea verbelor fără ca acest lucru să împieteze asupra calităţii textului respectiv. În plus, cuvântul „frustrat” este frecvent folosit în limba română, fie adjectivizat, fie chiar substantivizat, pentru că aşa cum v-a răspuns şi autorul articolului, limba evoluează, iar astfel de „jocuri” sunt permise, din punct de vedere lingvistic, atâta vreme cât nu afectează sensul mesajului.
   Sunt cu totul de acord cu autorul articolului: nu aţi înţeles nimic din el. Pretindeţi chiar că nici nu vă interesează acest articol, dar asta nu vă opreşte să faceţi o analiză gramaticală şi lingvistică a textului. De acord, el nu are o valoare literară deosebită, dar nici nu era aceasta ideea.
   Omul acesta încerca să explice celor care nu au mai avut până acum ocazia să îl citească, ce anume crede el că îl îndreptăţeşte să exprime opinii despre Preşedintele ales al României. Tot ceea ce spune despre vechile lui experienţe cu dl. Iohannis, sunt reale. Dan Tomozei trăieşte de mai bine de 4 ani în China pentru că nu a mai fost loc în Sibiu pentru el. A căutat să îşi facă meseria cu devotament, chiar cu fanatism, declanşând numeroase anchete de presă la adresa multora dintre personajele importante ale oraşului şi judeţului nostru. Şi a plătit pentru asta. Nimic din ceea ce scrie despre dl. Preşedinte nou ales nu are legătură, nici cu locul unde trăieşte acum şi nici cu opţiunile sale politice. Dovadă este cartea sa „Iluzia democraţiei” publicată în toamna anului 2010, înainte de plecarea sa in China. Dacă aţi fi citit-o, aţi fi constatat că dl. Iohannis nu a fost o „ţintă” anume a domnului Tomozei, iar asta v-ar fi făcut (sper eu) să înţelegeţi că ceea ce scrie despre acesta nu reprezintă opţiunile sale politice, ci adevăruri la care a ajuns „săpând” (ca jurnalist) în cotloanele întunecate ale trecutului recent şi mai îndepărtat al acestuia, dar şi al altor personaje importante ale Sibiului, indiferent de culoarea lor politică.

  • Marius Popa spune:

   Frustrat, – ti, frustrata, – e. adj. 1. lipsit de drept; 2. inselat, dezamagit. Dictionarele nu incep si nu se termina cu dexonline.ro. Despre pretentiile de jurnalist: Tomozei Daniel: redactor la Tribuna Sibiu, director la PRO TV Sibiu, redactor la Radio China Internaţional, e suficient pentru tine? Pana la urma raspunsul este: Un nebun aruncă piatra și zece înțelepți se chinuiesc s-o scoată…, chiar merita sa ne pierdem timpul?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.